Veldman Linnenverhuur

Als het helder moet zijn

Veldman Linnenverhuur is uw partner in complete verzorging van het linnenpakket voor hotels, restaurants, bungalowparken en bedrijfskleding

Hoe bereiken wij u?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen is een vanzelfsprekend onderdeel van onze werkwijze. Waar dat kan, kiezen wij voor duurzaam en milieubesparend. Ook de partners waarmee wij veel samenwerken stellen alles in het werk om maatschappelijk verantwoord te werk te gaan en om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Verduurzamen – stap 1

Naast verduurzamingsacties in de wasserijen – denk aan nieuwe machines die water, energie en schoonmaakmiddelen besparen – zijn wij ook bezig met ecologische innovaties op textielgebied. Het gebruik van ecologisch katoen was daarin de eerste stap. Biologisch verbouwd en goed voor de boeren. Een deel van ons linnengoed is daarom ook gecertificeerd met het GOTS-keurmerk.
Echter ben je dan nog steeds katoen aan het verbouwen, speciaal voor bedlinnen. Als maatschappelijk verantwoord linnenverhuurder willen we verder vooruitlopen in de circulaire textielontwikkelingen.

Recyclen – Stap 2

De ontwikkelingen hebben vooral betrekking op het inzetten van gerecyclede materialen. Wij zouden graag zien dat onze afgekeurde of verouderde bedlinnen een tweede leven tegemoet gaan. Om ervoor te zorgen dat het textiel niet in de vuilverbrandingsoven belandt, hebben wij de samenwerking uitgebreid met o.a. een textielgroothandel uit Hippolytushoef. Samen met hen houden we ons bezig met het hoogwaardig recyclen van textiele stromen. Met het voeden van de circulaire textielketen zorgen wij als linnenverhuurder ervoor dat er grondstoffen beschikbaar blijven en het milieu minder belast wordt.

Inmiddels zijn we bezig met de productie van groene koksdoeken en badstof keukendoeken waarin 40% van het katoen is vervaardigd uit gerecycled katoen. Ook in het bedlinnen-assortiment kunnen wij onze klanten voorzien van dekbedovertrekken en kussenslopen vervaardigd uit 60% gerecycled katoen en 40% gerecycled polyester uit gebruikte PET-flessen. Men voegt vaak een deel polyester toe aan het linnen om het sterk te maken, dat dit ook van gerecycled materiaal wordt gemaakt is een mooie bijkomstigheid.

Theedoek

Partners

In samenwerking met een aantal partners gaat ons bedlinnen vaak een verrassend tweede leven tegemoet. In de stapels was zit regelmatig particulier linnengoed dat wij niet verhuren (zijn mensen in een vakantiewoning of B&B vergeten, of per ongeluk bij de was gedaan). Wij krijgen dat mooi schoon terug van de wasserij maar kunnen er niet meer mee. Regelmatig gaan we met een volle wagen badstof, beddengoed en saunalakens naar de goederenbank Den Helder en zo maken wij er graag iemand anders blij mee. 

Wie wij ook graag blij maken met linnengoed zijn mensen die het zwaar hebben in Oost-Europa. Via Oost Europa Zending versturen wij linnengoed dat is verouderd, maar nog prima een ronde mee kan, naar mensen die het goed kunnen gebruiken.

Ook zien we ons linnen terug in fashion. Studente Marta haalde een aantal oude linnendoeken op en gebruikte het tijdens haar modeopleiding. Nooit gedacht dat je zoiets moois kon maken van beddengoed! Bij R-shirt worden van een oud laken witte t-shirts en overhemden gemaakt. Ze snijden de stof op maat en maken daar nieuwe kleding van.
Bij BOSO maken ze van oud textiel poetsdoeken. Wellicht niet zo mooi als de creaties van Marta, maar wel functioneel. Echter is dit wel het allerlaatste eindstation van de textiel voordat het wordt weggegooid.

fashion Middel

Groen

Als linnenverhuurder voor hotels, vakantieparken en restaurants zijn wij ons bewust van de ecologische gevolgen die het vervaardigen van onze textielproducten met zich meebrengt. Wij doen ons best om dit op een zo duurzaam mogelijke wijze te realiseren.
Om iets kleins terug te geven aan de natuur hebben we bij ons pand op het industrieterrein (Koperslagersweg 21a) een groene strook gecreëerd. We hebben hier o.a. diverse fruitbomen- en struiken geplant en hopen dat de vogels, bijen en andere insecten er net zo van genieten als wij!

 

 

-

Dáarom Veldman Linnenverhuur!

 • kwalitatief hoogwaardig linnengoed
 • ruim assortiment badlinnen, bedlinnen en tafellinnen
 • levering aan restaurants, hotels, vakantieparken en individuele verhuurders
 • uitstekende dienstverlening
 • snelle levering
 • goede service
 • scherpe prijzen
 • slagvaardige organisatie
 • vlekkeloze wasserijdiensten
 • betrouwbare partners
 • Fairtrade labels, MVO-werkwijze
 • maatwerkpakketten: ook in afwijkende maten, kleuren en dessins

Meer informatie

Onze klanten zeggen